Nemrégiben esküvőn voltunk és barátnőmmel beszélgettünk a menüről. Így került szóba a Budapest ragu... Megemlítette, hogy már régóta keresi az igazi Budapest ragu receptjét. Megígértem, hogy a "nagykönyvből" kiírom neki. Álljon hát itt, hátha más is épp ezt keresi:)
(A "nagykönyv"-et már többször említettem... Mi is ez? Pető Gyula: Ételkészítési ismeretek vendéglátóipari szakközép- és szakmunkásképző iskolák számára. Középiskolai négy évemet végigkísérte ez a könyv, de még a főiskolán is elő-elő került...)
Budapest ragu
Hozzávalók 5 személyre:
Zsír 5dkgFüstölt szalonna 7,5dkg
Sertéscsont 20dkg
Szárnyasmáj (libamáj) 12,5dkg
Gomba 10dkg
Vöröshagyma 10dkg
Fűszerpaprika 1dkg
Só 2dkg
Zöldpaprika 12,5dkg
Paradicsom 7,5dkg
Zöldborsó 5dkg
Fotó forrása: http://kiskonyham.blogspot.com/ |
Natúr sült húst (bélszínt :D) készítünk hozzá, tálra helyezzük. Leöntjük a forró raguval, és a tetejére melegített zöldborsót hintünk. Rácsos burgonyával, párolt rizzsel körítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése