2011. 05. 08.

Budapest te csodás....


Nemrégiben esküvőn voltunk és barátnőmmel beszélgettünk a menüről. Így került szóba a Budapest ragu... Megemlítette, hogy már régóta keresi az igazi Budapest ragu receptjét. Megígértem, hogy a "nagykönyvből" kiírom neki. Álljon hát itt, hátha más is épp ezt keresi:)

(A "nagykönyv"-et már többször említettem... Mi is ez? Pető Gyula: Ételkészítési ismeretek vendéglátóipari szakközép- és szakmunkásképző iskolák számára. Középiskolai négy évemet végigkísérte ez a könyv, de még a főiskolán is elő-elő került...)

Budapest ragu

Hozzávalók 5 személyre:
Zsír 5dkg
Füstölt szalonna 7,5dkg
Sertéscsont 20dkg
Szárnyasmáj (libamáj) 12,5dkg
Gomba 10dkg
Vöröshagyma 10dkg
Fűszerpaprika 1dkg
Só 2dkg
Zöldpaprika 12,5dkg
Paradicsom 7,5dkg
Zöldborsó 5dkg

Fotó forrása: http://kiskonyham.blogspot.com/
A zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Gyorsan elkeverjük, majd vízzel felöntjük. Hozzáadjuk az apróra darabolt sertéscsontot. Sóval ízesítjük, lassan főzzük kb. 30 percig. Ezután a csontokat kiemeljük. A pörköltlét beforraljuk, majd szitán áttörjük. A zöldborsót vízben megfőzzük, leszűrjük. A kockákra vágott szalonnát gyengén lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, a gombát, a májat. Rövid pirítás után hozzáöntjük a pörkölt levét és felforraljuk.

Natúr sült húst (bélszínt :D) készítünk hozzá, tálra helyezzük. Leöntjük a forró raguval, és a tetejére melegített zöldborsót hintünk. Rácsos burgonyával, párolt rizzsel körítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése