Nagy kedvencünk az olasz konyha, így elég sok tésztaételt eszünk...
Spagetti paradicsomos tonhalas és paradicsomos sonkás raguval
Párommal nagyon szeretjük a tonhalas ragut, de a gyerekek nem eszik meg, nekik csak a sonkás jöhet szóba. Így általában kétféle ragut szoktam elkészíteni párhuzamosan.
Hozzávalók:
500g spagettisó
olaj
sajt
A tonhalas raguhoz:
fél fej vöröshagyma2 doboz tonhalkonzerv
1 doboz 500g-os passzírozott paradicsom
olajbogyó
só
bors
bazsalikom
kakukkfű
rozmaring
A sonkás raguhoz:
fél fej vöröshagyma
30dkg sonka
1 doboz 500g-os passzírozott paradicsom
bazsalikom
kakukkfű
rozmaring
oregáno
Először is feltettem sós vizet főni a tésztának, melybe egy kis olajat is öntöttem. (jó bő vízben kell főzni)
Mikor felforrt a víz beletördeltem a spagettit ( a legkisebb csemetém miatt félbe szoktam törni, mert ő még csak így tudja megenni:) ) és kb. 8 percig főztem. Mi a tésztát úgy szeretjük ha nincs túlságosan megfőve, de nem is nyers, olyan "al dente" :D Amíg nem érez rá az ember, hogy mikor jó, addig érdemes főzés közben mindig kiszedegetni egy - egy tésztát, kettévágni és megnézni a közepét. Ha még lisztes főzni kell, de ha már nincs benne lisztcsík jó.
Amíg a víz felforrt elkezdtem elkészíteni a ragukat.
Tonhalas ragu:
- A fél fej vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk.
- A tonhal konzervekről az olajat leöntjük
- A tonhalat hozzákeverjük a hagymához, egy picit összepirítjuk.
- Ezután hozzáöntünk egy doboz paradicsomot.
- Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal.
- Pár percig kis lángon főzzük.
- Végül hozzákeverjük a karikára vágott olajbogyót (én kb. 1 evőkanálnyit szoktam hozzátenni). Az olajbogyóval már nem kell tovább főzni.
Sonkás ragu:
- A fél fej vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk.
- Amíg a hagyma fonnyad felkockázzuk a szeletelt sonkát.
- A sonkát hozzákeverjük a hagymához, összepirítjuk.
- Ezután hozzáöntünk egy doboz paradicsomot és egy kevés vizet.
- Ízesítjük kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, oregánoval. Sót nem szoktam bele tenni, mert a sonka miatt elég sós szokott lenni.
- Pár percig kis lángon főzzük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése