de paprika nem került bele:)
Legnagyobb csemetém főzelékre éhezett, így szavazásra bocsátottam a dolgot:) A zöldborsó lett a nyerő...
Feltétnek pedig tükörtojást rendeltek hozzá.
Zöldborsófőzelék tükörtojással
Na ez megint nem a "nagykönyv" szerinti klasszikus recept lesz, se nem a nagymama receptje:D, de nagyon gyors (kb. 15 perc alatt kész), nagyon könnyű és nagyon finom.:) Kell ennél több?
Hozzávalók:
1 kg fagyasztott zöldborsó2 húsleveskocka
6 dl tej
2-3 ek liszt
kb. 2 tk petrezselyemzöld
- A zöldborsót kb. 2 dl vízzel felteszem főni.
- Rádobok két húsleveskockát.
- Míg a borsó megpuhul (kb.10 perc) elkészítem a habarást: a tejet csomómentesre keverem a liszttel.
- Ha a borsó megpuhult ráöntjük a habarást.
- Egyszer átforraljuk.
- A végén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet.
- Ha híg lenne akkor még egy kis lisztet lehet bele szórni.
- Serpenyőben olajat forrósítunk.
- Óvatosan beleütjük a tojást, hogy a sárgája egyben maradjon. (Én egyesével szoktam sütni.)
- Tetejét sóval megszórjuk.
- És kevergetés nélkül addig sütjük, míg a fehérje megsül.
- Mi nem szeretjük ha a fehérje nyersen marad... ezért egy lapát segítségével nagyon óvatosan meg szoktam fordítani a tojásokat és a másik oldalát is sütöm pár másodpercig. De tényleg csak egy pillanatig, különben a sárgája is átsül.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése