2011. 05. 07.

Paprikás krumpli gazdagon

A hagyományos magyar konyha egyik legismertebb étele a paprikás krumpli. Gyakran szerepel nálunk az étlapon mert az egyszerű, olcsó, kiadós, finom ételek közé tartozik és nem utolsó sorban a gyerekek is nagyon szeretik. :)

És hogy miért gazdagon?

Legtöbbször virslivel szoktam készíteni, de most volt még itthon húsvétról jó kis csabai parasztkolbász és Apa azzal szerette volna enni. Így most került bele virsli is és kolbász is, ki-ki kedvére válogathatott:)

Salátát készítettem hozzá fejes salátából, hagyományos dresszinggel.

De kóstoljátok meg egy pohár hideg tejjel fogyasztva is... isteni finom!

Ja és a kenyeret se felejtsétek el hozzá;)  Frissen sülttel a legjobb...



Lássuk hogyan készült:
  • Először is pörköltalapot készítünk: a hagymát apróra vágjuk, olajon aranysárgára pirítjuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, pici vízzel felöntjük és visszatesszük a tűzre. Pár pillanatig főzzük.
  • Ezután hozzáadjuk a megtisztított, hosszúkásra felvágott burgonyát. 
  • Ízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel.
  • Picit pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel hogy éppen hogy ellepje.
  • Fedővel lefedve lassú tűzön puhára főzzük a krumplit.
  • Ezalatt a virslit és a kolbászt karikákra vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.
  • Ha a krumpli megfőtt hozzáadjuk a virsli és kolbász karikákat.
  • Összefőzzük és tálalhatjuk is. Nem baj ha a krumpli kicsit szétfő, annál finomabb:)
Saláta:
  • A fejes salátát nagyon alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük.
  • Amíg lecsöpög elkészítjük a dresszinget: 2 ek cukor, 4 ek ecet (10%-os), 1mk só - ezt kevés vízzel addig kevergetjük míg a cukor el nem olvad.
  • Ezután beletépkedjük a salátaleveleket és felöntjük még egy kevés vízzel, hogy a salátaleveleket ellepje.
  • Jól összekeverjük és kicsit félretesszük, hogy összeérjenek az ízek.

    0 megjegyzés:

    Megjegyzés küldése